Alates klassikalisest elegantsist kuni julge avangardini – punane vaip on näinud kõike. Selles artiklis teeme ülevaate kõigi aegade ägedamatest rõivastest, mida on kantud Oscarite jagamisel.
 

 

 

Audrey Hepburn, 1954

Audrey Hepburn on tõeline moeikoon ja tema Givenchy kleit 1954. aasta Oscarite jagamiselt on üks kõigi aegade meeldejäävamaid rõivaid. Valge lilleline liibuva pihikuga maani kleit oli filmis "Roman Holiday" parima naisnäitleja auhinna võitnud Hepburnile ideaalne valik.

 

Grace Kelly, 1955

Teine ajatu kaunitar Grace Kelly jahmatas oma imetabase väljanägemisega 1955. aasta Oscarite jagamisel, mil kandis Edith Headi sinist satiinkleiti. Kleit oli lihtne ja elegantne, liibuva pihikuga õrn meistriteos. Kleit täiendas suurepäraselt Kelly klassikalist ilu ja tasakaalukust.
 

Cher, 1986

Cheri riietus 1986. aasta Oscarite jagamisel oli julge ja avangardne, kuid tänaseks on sellest saanud ikooniline moesümbol. Laulja ja näitleja kandis Bob Mackie disainitud musta kaheosalist kostüümi, millel oli kristallidega kaunistatud läbipaistev topp ja dramaatiliselt mõjuv sulgedega peakate.
 

Julia Roberts, 2001

Julia Roberts tegi 2001. aastal julge avalduse, kui kandis mustvalget vintage Valentino kleiti. Kleit oli lihtne, liibuva pihiku ja voogava seelikuga, kuid selle ilmekad valged triibud andis riietusele tõeliselt šiki väljanägemise. Roberts võitis sel aastal parima naisnäitleja auhinna rolli eest filmis "Erin Brockovich".

 

Halle Berry, 2002

Halle Berry tegi 2002. aasta Oscarite jagamisel ajalugu, kui temast sai esimene afroameeriklanna, kes võitis parima naisnäitleja auhinna. Tema kleit oli sama ajalooline, Burgundia Elie Saabi kleit, millel oli läbipaistev pihik ja lendlev seelikuosa. Kleit näitas suurepäraselt Berry loomulikku ilu ja enesekindlust.
 

Lupita Nyong'o, 2014

Lupita Nyong'o helesinine Prada kleit 2014. aasta Oscarite jagamisel oli suurepärane. Kleit oli valmistatud enam kui 6000 pärlist ja ka sellel oli seelik, mis rõhutas Nyong'o graatsilisi liigutusi. Noor näitlejanna kandis ka sobivat peavõru, mis lisas välimusele veidi kapriissust.

 

Cate Blanchett, 2016

Cate Blanchett nägi 2016. aasta Oscarite jagamisel välja nagu tõeline Hollywoodi jumalanna, kandes merevahu-rohelist Armani Prive'i kleiti. Kleidil olid õrnad lilled ja õhuliselt kohev kaelus, mis täiendasid suurepäraselt Blanchetti portselannahka ja elegantseid jooni.

 

Emma Stone, 2017

Emma Stone'i kuldne Givenchy kleit 2017. aasta Oscarite jagamisel oli vapustav austusavaldus vana Hollywoodi glamuurile. Kleidil oli narmasseelik ja põnev ülaosa, mis oli kombineeritud vintage-stiilis kõrvarõngaste ja ajatult elegantse punase huulega. Stone võitis sel aastal parima naisnäitleja auhinna rolli eest filmis "La La Land".
 

Lady Gaga, 2019

Lady Gaga kandis 2019. aasta Oscarite jagamisel Alexander McQueeni kleiti. Must kleit oli inspireeritud filmist "Must luik". Gaga kandis ka musta satiinist ooperikindaid, mis lisasid välimusele vanakooli Hollywoodi glamuuri.

 

Billy Porter, 2019

Billy Porter tegi 2019. aasta Oscarite jagamisel ajalugu, olles esimene mees, kes punasel vaibal kleiti kandis. Laulja ja näitleja kandis Christian Siriano smoking-kleiti.


 

Oscarite galat Hollywoodist on võimalik Eestis jälgida otseülekandes 11. märtsi varahommikul, algusega kell 1.00 telekanalis Filmzone.