Kodumaine filmikanal Filmzone toob filmitööstuse tippsündmuse Oscarite gala otseülekandes Eesti televaatajateni juba sel pühapäeval koos otselülitusega Hollywoodi punaselt vaibalt. Samal õhtul tele-esilinastub Filmzone’is eelmisel aastal seitse kuldmehikest võitnud linateos “Kõik kõikjal ja korraga”.

 

96. Oscarite gala suurejooneline otseülekanne legendaarsest Dolby teatrist algab Eesti aja järgi alguse pühapäeva ööl vastu esmaspäeva kell 00.30, mil telekanali Filmzone otsepilt lülitub glamuursele punasele vaibale. 

 

Suurimaks favoriidiks peetakse tänavu Christopher Nolani meistriteost «Oppenheimer», mis on nomineeritud 13 kategoorias. Tugevat konkurentsi pakuvad ka Yorgos Lanthimose «Vaesekesed» («Poor Things») 11 nominatsiooniga, Martin Scorsese «Lillekuu tapjad» («Killers of the Flower Moon») 10 nominatsiooniga ja Greta Gerwigu «Barbie» kaheksa nominatsiooniga.

 

Õhtujuhi rollis on taas hinnatud saatejuht ja koomik Jimmy Kimmel, kelle teravmeelsus ja humoorikas vaim on publikut võlunud juba kolmel varasemal Oscari galal. Kimmelit on kiidetud kui oskuslikku improvisaatorit, kes suudab publikuga koheselt kontakti luua ja ootamatute olukordadega meisterlikult toime tulla. Lisaks teravmeelsusele on Kimmel tuntud ka oma inimliku loomuse poolest, kes suudab luua sooja ja mugava atmosfääri.

 

Loetud tunnid enne tänavuse Oscarite gala otseülekannet tele-esilinastub Filmzone telekanalis 2023. aastal seitse kuldmehikest võitnud fantaasiapõnevik “Kõik kõikjal ja korraga” (“Everything Everywhere All at Once”). 

 

Filmi on kiidetud originaalse süžee, vapustava visuaalse keele, meisterliku montaaži ja  suurepärase näitlejatöö eest. “Kõik kõikjal ja korraga” on võitnud lisaks seitsmele Oscarile ka hulgaliselt teisi auhindu, sealhulgas Kuldgloobuse, BAFTA ja Critics' Choice Movie Award’i.

 

Filmzone'i märtsikuu on pühendatud kuldmehikesele, mistõttu leiab kuu kavast ligi 40 Oscarile nomineeritud või selle võitnud linateose. Täpsem info ja filmikava on leitav Filmzone'i koduleheküljelt https://filmzone.ee/et. Filmzone on ainuke telekanal kogu Baltikumis, mis näitab eksklusiivselt Oscarite otseülekannet. Kanal on saadaval kõikide teleoperaatorite põhipakettides, lisainfot uuri oma teenusepakkujalt.

 

“Kõik kõikjal ja korraga” telekanalis Filmzone pühapäeval kell 21:40 ja otselülitus punasele vaibale algab kell 00:30.